Letadlo roku 2008

20.10.2008

Vyhlašujeme 1. ročník ankety "Letadlo roku 2008 " o nejoblíbenější letadlo ve třech kategoriích. Do ankety byly nominovány letouny jak českých výrobců, tak i ze zahraniční produkce, které brázdí naše nebe. Máte už tip na vítězné letadlo?

Letadlo roku 2008
Letadlo roku 2008 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jedná se o první, premiérový ročník ankety. Letouny jsou nominovány redakcí na základě počtu provozovaných letounů dle podkladů ÚCL a LAA.

Jaké bude nejoblíbenější letadlo pro rok 2008?

Cílem ankety je zvýšit povědomí o letounech vyráběných a provozovaných v České republice a samozřejmě jde nám také o to, zjistit jaké jsou preference a oblíbenost jednotlivých letadel u českých pilotů. V současné době patříme mezi špičku ve světě ve výrobě převážně ultralehkých letadel a málokdo si toto uvědomuje. Anketa je zároveň i jakýmsi průřezem současného letového parku v naší republice.

Se zvyšující se životní úrovní v České republice, rozmachu soukromých leteckých škol zaznamenáváme i zvýšený zájem po strojích kupovaných do soukromého vlastnictví. Věříme, že účast v této anketě bude zajímavou a atraktivní prezentací pro všechny výrobce, jejichž letouny jsme nominovali. Doufáme, že postupem času se ocenění Letadlo roku stane prestižní záležitostí," říká o anketě Vojta Novotný, šéfredaktor serveru Aeroweb.cz.

V anketě Letadlo roku 2008 jsou vyhlášeny následující tři kategorie: Ultralehké letadlo roku 2008, Letadlo roku 2008 (pístová jednomotorová letadla pro maximálně 6 osob) a Kluzák roku 2008. Součástí hlasování v anketě je i zařazení do slosování o hodnotné ceny. Čtenáři mohou volit z více než 100 letadel. Hlasování bude možné až do 12. ledna 2009 na stránkách serveru Aeroweb.cz.

O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodnou čtenáři svými hlasy. Výsledky ankety, včetně výherců losování, budou zveřejněny do konce ledna 2009 na stránkách Aeroweb.cz

Hlasovat pro to vaše letadlo můžete nyní na stránkách ankety Letadlo roku.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář