Existuje závislost mezi vztahem k létání a znamením, ve kterém jsme se narodili?

13.04.2008

Na tuto otázku jsme se ptali vás všech, našich čtenářů a pilotů skoro celý měsíc březen 2008 v anketě Aerowebu. A jak to vlastně s tou závislostí je?

Existuje závislost mezi vztahem k létání a znamením, ve kterém jsme se narodili?
Existuje závislost mezi vztahem k létání a znamením, ve kterém jsme se narodili? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Všimli jste si, že věci, kolem létání, která vás, jako pilota, dovádí do extáze, mohou nechávat ostatní naprosto v klidu? Taky občas nechápete, že ta úžasná historka z vašeho letu nechává "nezasvěcené" zcela neposkvrněné a raději otočí téma na nějakou přízemnější záležitost?

Čím to je, že některým lidem létání naprosto učaruje, jsou ochotni za něj vydávat veškeré své peníze, volný čas, hovořit pouze o něm a jiným tato aktivita připadá naprosto nezajímavá?

Proto jsme realizovali anketu, abychom zjistili, zda láska a vztah k létání koreluje například se znamením zvěrokruhu. Možná objevíme některá znamení, která jsou k létání předurčena. Anketa probíhala skoro měsíc a zúčastnilo se jí 1.105 našich čtenářů, což je již dostatečně velký vzorek letecké populace na to, abychom ji mohli prohlásit za reprezetativní. Každý čtenář mohl hlasovat jen jednou. A jaké jsou výsledky?

Můj osobní favorit byl samozřejmě Střelec, jakožto znamení, ve kterém jsem se narodil. Říkal jsem si, je to jasné. Takovou dispozici k nespoutanému pohybu a volnosti máme jen my. Ale jak je vidět dále, realita je trošku jiná.  

Vítězným znamením jsou Blíženci. A po nahlédnutí do jejich horoskopu, tomu lze i rozumět.

Člověk narozený v tomto znamení je výřečný a inteligentní. Má rád všechny novinky a změny. Jejich hlavní vlastnosti jsou dynamika, ambice, silná vůle a realismus. Mají velmi rozvinutou intuici, dobrý orientační smysl a kvalitní pozorovací schopnosti, dobrou paměť a slušné literární nadání. Dokáží dobře využít znalosti jiných lidí pro své cíle. Dokáží se najít v každém prostředí a často mívají úspěch. Blíženci často mění svůj vkus a názory a jsou stále v pohybu. Nikdy se nespojují na stálo s nějakým názorem, místem nebo člověkem. Jejich vadou je nerozhodnost, velká zvědavost, upovídanost a neupřímnost. Přes svou velkou operativnost jsou Blíženci často nepečliví a nepřesní. Unavuje je monotónní práce. Nesnáší stagnaci a omezování svobody. A to je možná to, co dělá letce letcem.

Jako znamení horoskopu předurčené k létání se podle ankety tedy stali (v následujícím pořadí) Blíženci, Býci a Střelci. V tomto znamení je přes 30% letců. Tedy téměř každý 3. pilot. Zkontrolujte ve svém okolí, zda tomu tak opravdu je :-)

Naopak trojice Váhy, Vodnáři a Štíři dopadli v anketě jako znamení s nejmenším zastoupením v letecké komunitě. Jakou charakteristiku dává Váhám horoskop?

Pracovní prostředí Vah musí být upravené, klidné a příjemné. Musí se cítit dobře i mezi spolupracovníky. Váhy by se měly vyhnout zaměstnáním, která jsou vystavena přílišnému napětí a stresu. Realisticky odhadují své možnosti, proto si nekladou přehnané cíle. Instinktivně vědí, že potřebují táhnout za jeden provaz, aby byly úspěšným týmem. Některé příležitosti jim mohou uniknout pro jejich obtížné a dlouhé rozhodování. Uplatní se jako výtvarníci, aranžéři, kadeřníci. Dosahují úspěchů v uměleckém světě. Smysl pro spravedlnost uplatní jako politici, právníci, notáři a diplomaté.

Pilot ve znamení Vah (ale i Vodnáře a Štíra) je pouze jeden z šestnácti.

Celkové pořadí podle počtu hlasů v anketě:

Blíženec 143 12.9%
Býk 114 10.3%
Střelec 112 10.1%
Beran 107 9.7%
Rak 89 8.1%
Kozoroh 86 7.8%
Ryby 82 7.4%
Lev 81 7.3%
Panna 77 7.0%
Štír 74 6.7%
Vodnář 72 6.5%
Váhy 68 6.2%
Celkem 1.105 100.0%

 

 

 

 

 

 

 

Z ankety je patrné, že jistá korelace mezi znamením zvěrokruhu a vztahem k létání existuje. Obecně lze říci, že my piloti jsme individualisté, máme rádi výzvy a osobní odpovědnost.  Rádi plníme náročné a rozmanité úkoly. Všechny nás dohromady spojuje, že milujeme volnost, nezávislost a pocit svobody, který si nenecháme za nic na světě vzít. A tyto vlastnosti korelují právě s popisem znamení na začátku žebříčku. 

A jaký je váš názor na výsledky ankety? 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář