Nejlepšími letci roku 2007 jsou Šanovcová a Bém

18.02.2008

Nejlepšími letci roku 2007 jsou Šanovcová a Bém
Nejlepšími letci roku 2007 jsou Šanovcová a Bém (Zdroj: Aeroweb.cz)
Nejlepšími leteckými sportovci roku 2007 byli v pátek 15. 2. 2008 vyhlášeni juniorská mistryně světa v paraski Andrea Šanovcová a Jan Bém, držitel dvou světových rekordů v ultralehkém létání. Slavnostní ceremoniál proběhl v prostorách Muzea Škoda Auto a.s. v Mladé Boleslavi.
 
Během dvouhodinového programu byli vyhlášeni i nejlepší reprezentanti v dalších leteckých sportech - přesném létání a letecké rally (Jiří Filip), letecké akrobacii (Miroslav Červenka), motorovém paraglidingu (Michaela Machartová), ultralehkém létání (Jan Lukeš), plachtění (Miloslav Cink), parašutismu (Andrea Šanovcová), paraglidingu (Jan Škrabálek) a závěsném létání (Dan Vyhnalík).
 
Slavnostní vyhlášení nejlepších leteckých sportovců společně uspořádaly obě organizace zastřešující sportovní létání v České republice - Letecká amatérská asociace ČR a Aeroklub ČR ve spolupráci s Klubem leteckých novinářů Syndikátu novinářů ČR.
 
"Výsledek jsem se dověděla až zde, jsem jím velice překvapena, ale samozřejmě potěšena. Před svými zkušenějšími kolegy smekám a obdivuji je.
Doufám, že se mi podaří brzy dosáhnout úspěchů i v seniorské kategorii,"
prohlásila Andrea Šanovcová bezprostředně po vyhlášení.
"Své ocenění chápu nejen jako uznání za mé dva loňské světové rekordy, ale i jako výraz uznání za mou celoživotní aktivitu v oblasti sportovního létání a za spoluorganizování loňského velice úspěšného mistrovství světa v ultralehkém létání," zhodnotil svůj úspěch Jan Bém.

Zdroj: LAA




Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář