Největší letiště si vybralo přehledový systém od tuzemské společnosti

21.11.2017

Největší letiště si vybralo přehledový systém od tuzemské společnosti
Největší letiště si vybralo přehledový systém od tuzemské společnosti (Zdroj: Aeroweb.cz)

Česká společnost ERA minulý týden v tiskové zprávě informovala o svém vítězství v mezinárodním tendru na dodávku přehledového systému pro plánované největší letiště na světě, které by mělo být otevřeno v roce 2019 v čínském hlavním městě Pekingu.

Pardubická ERA již v roce 2007 v rámci příprav na tamní letní olympijské hry uvedla na mezinárodním letišti v Pekingu do provozu svůj přehledový systém. V dalších letech dodala do Číny další tři takové systémy na letiště ve městech Šanghaj, Čchang-ša a Čeng-čou. Nyní zvítězila ve výběrovém řízení pro plánované největší letiště světa, které by mělo na jižním okraji Pekingu v obvodu Ta-sing na ploše 55 km2 disponovat šesti vzletovými a přistávacími drahami a být schopno odbavit 130 milionů cestujících ročně.

Na něm bude ERA implementovat svůj nejnovější a také v Číně certifikovaný multisenzorový přehledový systém NEO sestávající ze 47 stanic. Základní princip jeho funkce je založen na multilateraci, díky které dokáže v reálném čase identifikovat a přesně lokalizovat objekty vybavené odpovídačem. Přehledový systém NEO umí pracovat taktéž s technologií ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast), která pro určení polohy využívá GNSS (Global Navigation Satellite System).

Svoje přehledové systémy společnost ERA dodala více jak 100 zákazníkům do více než 60 zemí. Mezi letišti, kde se rozhodli pro jejich implementaci, najdeme např. Mnichov, Oslo, japonskou Ósaku nebo jihoafrický Johannesburg. ERA je aktivní i v oblasti armádních systémů, kde je známá svým pasivním sledovacím systémem Věra.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář