Stáhněte si zdarma knihy o letectví, NASA jich zpřístupnil na padesát

17.08.2017

Stáhněte si zdarma knihy o letectví, NASA jich zpřístupnil na padesát
Stáhněte si zdarma knihy o letectví, NASA jich zpřístupnil na padesát (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americký Národní úřad pro letectví a kosmonautiku (NASA) zpřístupnil na svých webových stránkách hned dvacet odborných publikací z oblasti výzkumu letectví a to zcela zdarma ke stažení. Až šesti set stránkové publikace přitom nabízí jak ve formátu PDF, tak i ve verzi pro elektronickou čtečku.

Část knih vypráví příběhy konkrétních letounů, jako například X-15, U-2, F-18, F-16XL, či X-29, některé se naopak zaobírají spíše širšími tématy, jako třeba snaha ztišit sonický třesk, technologie návratu strojů z vesmíru, či specifika přetlakových obleků pro vysoké výšky. Kromě již zmíněných dvaceti nových svazků je však na stránkách nasa.gov přístupno ještě dalších třicet e-knih, jde však většinou o velmi odborné akademické publikace pojednávající o velmi úzké, veřejnosti ne zcela blízké problematice, byť samozřejmě velmi dobře a erudovaně zpracované. Oproti tomu je nová dvacítka knih popisující historii aerokosmického výzkumu určena vyloženě pro široké čtenářské publiku.

Všech dvacet nových publikací o letectví můžete stahovat níže - po kliknutí na konkrétní titulcelou padesátku dosud vydaných e-knih, stejně jako řadou aplikací, podcastů a autentických zvukových záznamů z historie dobývání vesmíru, pak naleznete přímo na stránkách nasa.gov. 

    
   
   
   
   
Přehled všech dvaceti nových knih, pro stahování stačí kliknout na konkrétní titul / Obrázky nasa.gov

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář