Předváděcí lety Cirrusu šesté generace začátkem března v Příbrami

16.02.2017

Předváděcí lety Cirrusu šesté generace začátkem března v Příbrami
Předváděcí lety Cirrusu šesté generace začátkem března v Příbrami (Zdroj: Aeroweb.cz)

Cirrus Aircraft SR, letoun, který tradičně přináší pokročilé prvky ve své třídě. Letoun, o kterém se mluví, který přináší emoce a je tématem mnoha diskuzí. V lednu uvedla společnost Cirrus Aircraft na trh šestou generaci letounů této řady. V případě vážného zájmu o letoun si máte možnost 9. a 10. března na příbramském letišti vyzkoušet, jak se s ním doopravdy létá. Registrační systém předváděcích letů s verzí Cirrus SR22T G6 a podrobné informace o šesté generaci naleznete na webu Cirrus Aircraft CZ, autorizovaného dealera letadel Cirrus pro Česko a Slovensko.

Letošní model letounů Cirrus SR je vybaven další generací avioniky Cirrus Perspective+ postavené na platformě Garmin 1000NXi s desetkrát vyšší rychlostí zpracování dat oproti předchozí generaci. Pilot má díky ní možnosti, které jsou obvykle dostupné až v pokročilejších kokpitech turbínových letadel. Na obrazovce může sledovat vývoj počasí, k dispozici má management užitečného zatížení, vertikální vedení pro vizuální přiblížení nebo např. bezdrátové nahrávání databází. Změn doznalo osvětlení křídel, u kterého se tvůrci inspirovali luxusními automobily. Samozřejmostí zůstává systém Synthetic Vision poskytující 3D zobrazení terénu a důležitých objektů na pozadí základních letových přístrojů. Zachován zůstává i záchranný padákový systém CAPS.

Verze SR20 je navíc ve své šesté generaci vybavena modernizovanou pohonnou jednotkou Lycoming IO-390 o výkonu 215 koní. Cirrus SR20 G6 tak oproti předchozím generacím disponuje větším výkonem a na palubě uveze téměř o 70 kilogramů více.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář