Tecnam po 14 letech představil modernizovanou Sierru

02.12.2016

Tecnam po 14 letech představil modernizovanou Sierru
Tecnam po 14 letech představil modernizovanou Sierru (Zdroj: Aeroweb.cz)

Italský výrobce GA letounů a ultralightů Tecnam představil ve svém sídle v Capui modernizovanou verzi osvědčené dvousedadlovky P2002 Sierra. Oproti první, 14 let staré generaci, nabídne nepatrně větší kabinu, volitelné sestavení přístrojové desky a řadu menších vylepšení.


Foto Tecnam

Koncepce letounu Tecnam Sierra P2002 MkII se oproti předloze z roku 2002 v základech nezměnila. Stroj má přepracovaný kryt motoru a o 4 centimetry prostornější kabinu na výšku. Jinak v technických parametrech nová verze překvapivě zaostává. Asi nejvíce vyniká rozdíl ve stoupavosti, který u první generace činí 1 200 stop za minutu a u nové generace pouze 800 stop za minutu. Při stejných hmotnostech má starší letoun kratší potřebné délky pro vzlet i přistání a má i o něco větší dolet.

Potenciální zákazníci by však mohli ocenit zejména širokou variabilitu palubní desky, kterou modernizovaný letoun nabídne. Sierra MkII může mít klasické analogové přístroje, glass-kokpit Dynon Sky View, či glass-kokpit Garmin G3X (i ve verzi Night). Letoun lze také vybarvit v prémiových nátěrech či s designovými potahy sedaček.


Foto Tecnam

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář