Mezinárodní slet šlapacích letadel, aneb Báječní letci na nelétajících strojích

11. 5. 2024 probíhá

Slovácký Aeroklub Kunovice
https://www.muzeum-kunovice.cz/mezinarodni-slet-slapacich-letadel/

Letecké muzeum v Kunovicích pořádá v sobotu 11. května společně s partnery jedinečný Mezinárodní slet šlapacích letadel s podtitulem Báječní letci na nelétajících strojích. Akce to bude, jak už název napovídá, lehce recesistická, ale také poučná a hlavně zábavná. Určená je hlavně pro rodiny s dětmi, ale přijít se podívat může kdokoliv.

V centru dění budou samozřejmě šlapadla. Ta se budou účastnit závodů na rychlost i v akrobacii a chybět nebude ani soutěž o nejkrásnější stroj. Do klání se podle pořadatelů zapojí na třicet letadýlek, která, když se všechno podaří, bude čekat také zápis do české knihy rekordů. 

Šlapadla budou k dispozici také pro děti. Možnost projet se na nich bude, kromě několika málo okamžiků, po dobu trvání celé akce. K letu si malí letci můžou pořídit také pilotní průkaz. S ním bude jedna projížďka stát 150 korun, bez něj 100,-. Stvrzenka za projížďku navíc bude fungovat jako volná vstupenka do muzea.

Kromě šlapadel se lidé můžou těšit také na další doprovodný program. Akci svými pokusy oživí například Úžasné divadlo fyziky. Součástí budou také různé zábavné aktivity, včetně jízdy na minitatrovce či šlapacích autíčkách a jiných samohybech, a chybět nebudou ani vyhlídkové lety.

Vstupné dobrovolné


Další události v kategorii "Zážitkové akce"